2 Eylül 2015 Çarşamba

Elektronik Tebligat Hk.

 

 

Bilindiği üzere 27.08.2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 456 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile gerçek usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkarlarımız ile kurumlar vergisi mükellefi olan iktisadi işletmeler, şirketler ve diğer kurumlara vergi dairelerince yapılacak tebligatlarınelektronik ortamda yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Anılan tebliğ ile vergi dairelerince Vergi Usul Kanunu kapsamında düzenlenecek her türlü evrak 01.01.2016 tarihinden itibaren elektrorik ortamda tebliğ edilecektir.

Bu kapsamda, gerçek usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarlar ile (basit usulde vergiye tabi esnaflar hariç) kurumlar vergisi mükellefi olan kurumların, ekte bir örneği bulunan "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi'ni doldurmaları ve en geç 31 Aralık 2015 tarihi akşamına kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeleri gerekmektedir.

Elektronik tebligat sistemine internet vergi dairesi üzerinden ulaşılacaktır. Söz konusu uygulama kapsamında elektronik ortamda düzenlenen tebliğ evrakı, mükelleflerin elektronik ortamdaki adreslerine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacaktır.

Bu uygulama kapsamında kendisine elektronik tebligat yapılması zorunlu olanlardan "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi" ni 31 Aralık 2015 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeyen esnaf ve sanatkarlara 660,0 TL, kurumlara ise 1.300,00 TL ceza kesilebilecektir.

Bilgilerinize ve gereğini önemle rica ederiz. 

 

 

Ceyhun GÖKGÖZ                                                                                     Ramazan ŞİŞMAN

   Genel Sekreter                                                                                           Oda Başkanı

  

 

Gerçek Usulde Vergiye Tabi Esnaflar İçin
Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler İçin